Тополого-комбінаторна модель побудови мереж для транспортних засобів - Корольов, В.Ю.; Ходзінський, О.М. (Компьютерная математика, 2018)
Запропоновано модель побудови радіомережі та визначення маршрутів руху для гетерогенних груп безпілотних апаратів (БПА), безпілотних наземних роботів, надводних безпілотних транспортних засобів та змістовну постановку проблеми оптимізації системи, що складається з БПА і рухомих пунктів керування. Спеціальна мережа призначена для розгортання у польових умовах відповідно до поставленої задачі, наявних обчислювально-комунікаційних ресурсів та динаміки зміни ситуації.