Листи Олексія Волянського до Михайла Грушевського за 1902–1927 роки - Панькова, С.; Старков, В. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Листи пароха церкви Різдва Пресвятої Богородиці в с. Криворівні Олекси Волянського до видатного історика і громадського діяча Михайла Грушевського висвітлюють багатолітні взаємини двох особистостей та їхній внесок у суспільно-політичне та культурне життя України. Разом з тим досліджений епістолярний корпус є важливим джерелом до історії мальовничого села на Гуцульщині – “Українських Атен” – місяця відпочинку та творчого натхнення багатьох представників української еліти початку ХХ ст.: Івана Франка, Володимира Гнатюка, Михайла Коцюбинського, Гната Хоткевича та інших.