Конфлікт між В. Липинським і Б. Ярошевським у тижневику “Przegląd Krajowy” (Листи В. Липинського до Б. Ярошевського (1910) та Б. Ярошевського до М. Грушевського (1914)) - Гирич, І. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Автор публікує два раніше не відомих широкому загалу листи – Богдана Ярошевського до Михайла Грушевського і В’ячеслава Липинського до Богдана Ярошевського у справі продовження видання київського тижневика “Przegląd Krajowy” (1909). Автор передмови досліджує причини конфлікту між головним редактором тижневика В. Липинським і літературним редактором видання Б. Ярошевським, що не стільки перебував у сфері особистісних відносин, скільки мав ідейне, історіософське та політичне підґрунтя, яке корінилося в українському суспільно-політичному житті початку ХХ ст.