Інноваційний розвиток України в умовах імплементації угод ЄС щодо екологічної безпеки - Тітаренко, Г.Б. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Доведено доцільність використання системно-синергетичного підходу до обґрунтування сутності національної інноваційної системи (НІС) як інституціональної основи гарантування екологічної безпеки регіонів в умовах імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сформовано методологічні підходи до діагностики стану інноваційного розвитку України за допомогою багатофакторної моделі прогнозу ВВП. Наведено парадигму НІС, яка відображає симбіоз економічних, інституційних, технічних чинників у процесі створення й реалізації нововведень, а також поглиблює розуміння детермінанти інноваційного розвитку в умовах інтеграційних змін.