Екосистемний підхід до визначення збитків від забруднення водних ресурсів з урахуванням напрямів формалізації їх вартісного виміру - Колмакова, В.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Досліджено теоретико-методологічні засади екосистемного оцінювання збитків від забруднення водних ресурсів. Вперше обґрунтовано наукові підходи до такого оцінювання за об’єктами втрат, що включають три основні аспекти: орієнтацію на розвиток теорій втрат екосистемних послуг, екологічного ризику й деградації водної екосистеми. Запропоновано алгоритм та концептуальну схему екосистемного оцінювання збитків від забруднення водних ресурсів, які можуть бути застосовані під час формалізації їх вартісного виміру.