Вплив матеріалу електрода на стадію розряду електрохімічно активного комплексу срібла (І) з боратно-фосфатно-карбонатного електроліту - Берсірова, О.Л. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Досліджено вплив матеріалу електрода на стадію утворення електрохімічно активного комплексу (ЕАК) при відновленні срібла (І) з боратно-фосфатно-карбонатного (БФК) буферного електроліту на основі диціаноар- гентатного комплексу. Встановлено, що в БФК-електроліті, розчині з високим йонним фоном, при розряді ЕАК — адсорбованого на поверхні електрода диціаноаргентатного комплексу [Ag(CN)2]–, спостерігається залежність параметрів електродної стадії від матеріалу електрода. Зроблено висновок, що ця залежність має місце при внутрішньосферному механізмі електрохімічної стадії, коли ЕАК, що приймають участь в переносі електрона, взаємодіють з електродом не тільки електростатично, а й з утворенням кластерних зв’язків метал—метал.