Вплив радянської ідеології на археологічні дослідження в Ольвійській експедиції в середині 30-х років XX ст. - Каряка, О.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
Стаття присвячена висвітленню маловідомих сторінок з історії організації досліджень античного міста Ольвія Понтійська на півдні України в 1930-і роки.