Археологічне зібрання Житомирського обласного краєзнавчого музею (попередній огляд історії комплектування, персоналії, колекції, облік та інвентаризація, вивчення, доля) - Тарабукін, О.О. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті в контексті історії діяльності Житомирського обласного краєзнавчого музею висвітлюється основні етапи формування археологічного зібрання, визначаються джерела надходження, орієнтовний склад колекцій, кількість експонатів, нові надходження, процеси обробки, обліку, упорядкування і збереження збірок, участь у цьому процесі науковців і краєзнавців, змін, що відбулися у складі зібрання на певних етапах діяльності музею, доля окремих колекцій та сучасний стан.