Старожитності Ходосівки та її околиць у працях археологів першої половини ХХ cт. - Готун, І.А. (Археологія і давня історія України, 2017)
Публікація присвячена проведеному у першій половині XX ст. вивченню низки укріплених і відкритих археологічних пам'яток навколо с. Ходосівка у південних передмістях Києва. Розглянуто об'єкти мікрорегіону, наведено їх характеристики, якими відображено реалії, що у багатьох випадках не дійшли до наших днів. На підставі опрацьованих матеріалів зроблено висновок про введення ключових даних щодо названих пунктів до наукового обігу саме в означений період.