Оптимізація шляхів у динамічному графі перельотів модифікованим алгоритмом мурашиних систем - Гуляницький, Л.Ф.; Павленко, А.І. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглянуто задачу пошуку оптимального маршруту авіалініями із заданими користувацькими умовами, критерієм у якій виступає мінімізація витрат на подорож. Використовуючи загальну схему алгоритму мурашиних систем, розроблено метаевристичний алгоритм для розв'язування поставленої задачі. Проведено порівняльний аналіз результатів застосування розробленого алгоритму та точного алгоритму міток на основі проведеного обчислювального експерименту.