Застосування методу рухомих клітинних автоматів до моделювання локомоції черв'якоподібних організмів - Газдюк, К.П.; Жихаревич, В.В.; Нікітіна, О.М.; Остапов, С.Е. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2018)
Об’єктом дослідження даної роботи є моделювання підсистеми дощового черв’яка, яка керує його локомоцією. В якості методу для моделювання обрано метод рухомих клітинних автоматів (РКА), який з успіхом використовується для моделювання різних систем, де мають місце зміни об’єму – від пружних деформацій до розривів.