Чисельний аналіз методом R-функцій фільтраційних течій у неоднорідному ґрунті - Подгорний, О.Р. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2018)
Розглядається задача теорії стаціонарної фільтрації в ізотропному неоднорідному ґрунті у припущенні, що виконується закон Дарсі. Математичною моделлю цієї задачі є еліптичне рівняння для функції течії, доповнене крайовими умовами другого роду на ділянках межі водойми, і крайовими умовами першого роду на ділянках межі, що є непроникними для рідини.