Кахляні композиції у декорі печей Батурина останньої третини XVII — початку XVIII ст. - Мироненко, Л.В. (Археологія і давня історія України, 2018)
Розглядаються елементи кахляних панно і фризів з декору печей гетьманського будинку на цитаделі та житла представника козацької старшини на території фортеці. Зроблено спробу їх графічної реконструкції.