Засоби штучного інтелекту в системах автоматизованої мікроскопії - Березький, О.М.; Піцун, О.Й.; Дубчак, Л.О. (Штучний інтелект, 2018)
Проведено аналіз сучасних засобів штучного інтелекту: інженерії знань та обчислювального інтелекту. В інженерії знань проаналізовано експертні системи. Проаналізовано засоби обчислювального інтелекту: нечітку логіку, нейронні мережі, генетичні алгоритми та еволюційні обчислення. Показано особливості цифрових гістологічних і цитологічних зображень передракових та ракових станів молочної залози. Побудовано систему попередньої постановки діагнозу на основі згорткових нейронних мереж та нечіткої бази знань. Здійснено класифікацію цитологічних і гістологічних зображень на основі згорткових нейронних мереж і проведено порівняння з відомими класифікаторами.