Комплекси Х—ХІІІ ст. з території Волинської та Галицької земель як приклад синхронного побутування керамічних форм - Манігда, О.В. (Археологія і давня історія України, 2018)
У статті розглядається питання використання керамічних комплексів як основи для ілюстрації синхронного побутування керамічних форм на широких територіях. Автором відібрано та проаналізовано різні типи комплексів з 42 поселень, городищ, могильників. Враховано датування та відносну хронологію, запропоновану дослідниками цих пам'яток.