Гончарний промисел жителів села Микільська Слобідка у середині ХІХ ст. (за матеріалами новітніх археологічних досліджень) - Оленич, А.М.; Оленич, А.М. (Археологія і давня історія України, 2018)
Статтю присвячено введенню до наукового обігу матеріалів археологічних досліджень на території села Микільська Слобідка, що свідчать про існування в ньому гончарного осередку модерного часу. Охарактеризовано основний асортимент продукції та особливості гончарної сировини.