Примітивна високозалізиста речовина в хондриті Кримка (LL3,1) - Семененко, В.П.; Гіріч, А.Л. (Українське мінералогічне товариство, 2007)
Наведено результати попереднього структурно-мінералогічного та хімічного досліджень темного ксеноліту ВК16 у хондриті Кримка. Співвідношення SiO2/MgO, тонкозерниста структура, високий модальний вміст металу та мінералогічні прикмети низькотемпературного водного перетворення дають змогу припустити, що ксеноліт ВК16 є фрагментом імовірного примітивного попередника високозалізистих хондритів.