Синтез виконавчих ланок мобільних інтелектуальних машин - Ковалевська, О.С. (Штучний інтелект, 2018)
У статті проведено аналіз існуючих методів вдосконалення структури механізмів з паралельною структурою. Розроблено новий підхід до проектування виконавчих ланок мобільних інтелектуальних машин. Цей підхід заснований на використанні графів з пов'язаністю Ейлерових і Гамільтона циклів, що охоплюють виконавчі ланки. Виявлено, що основною метою синтезу механізму є визначення розмірів меха-нізму і положень його вхідної ланки, що найкращим чином відповідають вказаним умовам і забезпечують поєднання якісних показників структури системи. Сполучення класифікаційних ознак у межах їх змінюваних діапазонів дає можливість прогнозувати можливості обладнання механоскладальних цехів на основі механізмів паралельної структури.