Наукова школа В. І. Трефілова - Звонкова, Г.Л.; Косско, Т.Г. (Наука та наукознавство, 2018)
В статті розкрито характерні риси видатного українського радянського матеріалознавця В.І. Трефілова як вченого, людини та організатора науки, який створив у 70—90-х роках ХХ сторіччя в Києві потужну наукову школу в галузі матеріалознавства.