"Для рідного краю і народу…" - Руда, С.П. (Наука та наукознавство, 2018)
Статтю присвячено життю та діяльності Д.К. Заболотного, видатного українського епідеміолога, президента Всеукраїнської академії наук (ВУАН) (1928–1929), засновника Інституту мікробіології та вірусології НАН України.