Ювілей Олексія Миколайовича Платонова (Українське мінералогічне товариство, 2007)
6 вересня 2007 р. виповнилось 70 років від дня народження й 46 років наукової, педагогічної й науково-організаційної діяльності лауреата Державної премії України доктора геолого-мінералогічних наук, професора Олексія Миколайовича Платонова.