Завжди на вістрі нових ідей та в пошуку оригінальних рішень (до 90-річчя академіка НАН України В.В. Матвєєва) - Трощенко, В.Т.; Зіньковський, А.П. (Вісник НАН України, 2019)
10 листопада 2019 р. виповнюється 90 років видатному українському вченому-механіку, заслуженому діячу науки УРСР (1982), лауреату Державної премії СРСР в галузі науки і техніки (1982), премій ім. О.М. Динника (1985) та ім. Г.С. Писаренка (2008) НАН України, доктору фізико-математичних наук (1976), професору (1982), академіку НАН України (2006) Валентину Володимировичу Матвєєву.