Інституціоналізація процесу екосистемного визначення втрат природно-ресурсного потенціалу від негативних наслідків господарювання - Колмакова, В.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Досліджено теоретико-методологічні засади екосистемного визначення втрат природно-ресурсного потенціалу в результаті неефективного господарювання. Розглянуто основні інституційні передумови оцінювання заподіяних та попереджених збитків від забруднення довкілля з урахуванням міжнародного досвіду. Обґрунтовано наукові рекомендації щодо інституціоналізації екосистемного визначення втрат природно-ресурсного потенціалу (на прикладі водних ресурсів).