Соціальні ефекти і ризики біотехнологічної революції - Живага, О.В. (Наука та наукознавство, 2015)
Досліджено історію появи і розповсюдження генно-модифікованих організмів (ГМО) у світі, дискусію стосовно соціальних ефектів та ризиків використання нових біотехнологій, особливості нормативно-правових документів щодо ГМО в різних регіонах світу і зокрема в ЄС, підходів до оцінювання ризиків ГМО.