І.І. Шафрановський — видатний учений та історик кристалографічної науки (до 100-річчя від дня народження) - Павлишин, В.І. (Українське мінералогічне товариство, 2007)
Іларіон Іларіонович Шафрановський (1907–1994) – вчений із світовим ім’ям, історик науки, неперевершений авторитет у мінералогічній кристалографії, “один з останніх представників романтичного періоду розвитку кристалографічної науки” (М.П. Юшкін, 1996).