Перша жінка — директор Інституту електронної фізики НАН України (до 60-річчя доктора фізико-математичних наук Г. М. Гомонай) - Завілопуло, А.М. (Вісник НАН України, 2019)
21 грудня виповнюється 60 років відомій українській вченій у галузі фізики електронних і атомних зіткнень, одній з яскравих представниць української наукової школи з атомної фізики, лауреату премії імені І. Пулюя НАН України (2012), директору Інституту електронної фізики НАН України, доктору фізико-математичних наук Ганні Миколаївні Гомонай.