Литовченко Анатолій Степанович (1941—2007) - Брик, О.Б.; Калініченко, А.М.; Возняк, Д.К.; Таращан, А.М. (Українське мінералогічне товариство, 2007)
20 травня 2007 р. у розквіті творчих сил раптово пішов з життя Анатолій Степанович Литовченко, доктор фізико-математичних наук, завідувач відділу радіоспектроскопії мінеральної речовини Інституту геохімії, мінералогії та рудоут-ворення ім. М.П. Семененка НАН України, професор кафедри прикладної фізики Київського національного авіаційного університету.