Остапенко Георгій Тихонович (1935—2007) (Українське мінералогічне товариство, 2007)
1 квітня 2007 р. раптово помер відомий учений у галузі експериментальної і теоретичної мінералогії доктор геолого-мінералогічних наук професор Георгій Тихонович Остапенко, який беззавітно присвятив все своє життя теоретичним і експериментальним дослідженням фізико-хімічних властивостей земної речовини і моделюванню геохімічних процесів мінералоутворення.