Досвід інноваційного розвитку Південної Кореї і його адаптація в Україні - Баланчук, І.С. (Наука, технології, інновації, 2018)
Головною метою дослідження стало визначення ключових моментів у інноваційно-економічному зростанні Корейської Республіки, починаючи з середини ХХ століття. Проілюстровано короткий історичний екскурс в історію розвитку Республіки Кореї на шляху до побудови сучасної правової держави. Був проведений аналіз ключових факторів, що впливали на діяльність окремих суб’єктів наукової та економічної діяльності в Південній Кореї. Визначено передумови становлення держави як передового лідера у світі з розвитку інновацій. Наведено приклади створення та діяльності успішних корейських чеболів (чемпіонів). Окреслено основні проблеми, які виникають у країні у процесі виконання національних інноваційних, науково-технічних та економічних проектів, а також варіанти їх розв’язання у Кореї. Наведено низку рекомендацій, які сприятимуть підвищенню ефективності роботи наукомістких підприємств з огляду користі та актуальності відповідно до сучасних реалій України.