Дослідження проблем економіки природокористування і сталого розвитку: міжнародний аспект - Хвесик, М.А.; Коваленко, А.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Наведено характеристику сутності, взаємозв’язку і відмінностей глобалізації та інтернаціоналізації наукових процесів. Викладено концептуальний зміст Національної парадигми сталого розвитку України. Розкрито її взаємозв’язок, а також наукових досліджень установ Відділення економіки НАН України із визначеними Організацією Об’єднаних Націй Цілями сталого розвитку, Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020», Національною парадигмою сталого розвитку України. Висвітлено основні смислові блоки (мета, завдання, очікувані результати, потенційні споживачі) цільової наукової програми «Траєкторія сталого розвитку України до 2030 року». Проаналізовано якісні рівні масштабного феномену інтернаціоналізації наукових досліджень, що охоплюють різні аспекти діяльності ДУ ІЕПСР НАН України. Вивчено етапи та складові процесу формування нової ідентичності установи під впливом міжнародного обміну в галузі науки. Окреслено чинники прояву нової корпоративної культури у процесі інтернаціоналізації наукових досліджень. Визначено особливості та можливості вивчення проблематики економіки природокористування й сталого розвитку в рамках міжнародного наукового співробітництва, а також основні форми участі в ньому інституту. Висвітлено умови застосування установою інноваційного інструментарію просування дослідницького продукту у світовому науковому просторі з урахуванням сучасних вимог.