Участь міжнародного бізнесу в реалізації засад сталого розвитку - Гавриляка, Г.В.; Нечипорук, С.В.; Еатон, Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Розглянуто можливості упровадження засад сталості та охорони довкілля з позицій розвитку міжнародного транснаціонального бізнесу, що має необхідні ресурси для реалізації науково-дослідних програм, інноваційної діяльності та модернізації потужностей. Запропоновано схему імплементації цілей сталого розвитку до діяльності компаній та їх картування відповідно до ланцюга формування вартості. Визначено економічну ефективність сталого розвитку міжнародного бізнесу й стратегічну необхідність його залучення до співпраці з урядами для реалізації відповідних цілей та охорони довкілля в інтересах сучасних і прийдешніх поколінь.