Особливості експорту готової продукції підприємствами харчової промисловості України - Мірзодаєва, Т.В.; Сєрова, Л.П.; Нечипорук, С.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Визначено роль підприємств харчової галузі в реалізації промислової продукції України. Проаналізовано динаміку щодо готових товарів та їх місце у загальному експорті продукції сільськогосподарського походження. Охарактеризовано зміни в структурі постачання цієї групи товарів за останній період. Наведено оцінку кон’юнктурних зрушень, які відбулися на зовнішньому ринку. Установлено причини погіршення стану експорту готових харчових продуктів підприємствами України. Запропоновано низку економічно-організаційних заходів щодо підтримки вітчизняної харчової галузі в період її переорієнтації на нові ринки, особливо країн ЄС.