Дослідження впливу фторцирконату калію і нітриду титану на морфологію кремнію в заевтектичному силуміні КС740 - Могилатенко, В.Г.; Власюк, І.А. (Металл и литье Украины, 2015)
Досліджено вплив комплексу фторцирконату калію та дрібнодисперсних часток нітриду титану на мікроструктуру заевтектичного сплаву алюмінію з кремнієм. В ході експерименту відзначено подрібнення як первинного так і евтектичного кремнію та інтерметалідів та зміна їхньої морфології з голчатої та кутастої на більш округлу. При модифікуванні відбувається перерозподіл кількості структурних складових, що виділяються при кристалізації.