Парк національного технічного університету – музей під відкритим небом - Кочешков, А.С.; Лютий, Р.В.; Клименко, В.А. (Металл и литье Украины, 2015)
Представлено унікальну експозицію художнього литва, присвяченого історичним постатям Національного технічного університету України «КПІ». Експозиція, яка складається із понад 20 литих скульптур і дошок, постійно виставлена на території університету, на Алеї cлави. Всі пам’ятники унікальні тим, що вони виготовлені безпосередньо в університеті, на кафедрі ливарного виробництва чорних і кольорових металів. У статті представлено пояснення навчальних майстрів кафедри щодо деяких секретів технології виготовлення художніх виробів із металу. Також наведено біографічні дані видатних діячів науки, пам’ятники яким встановлені на території парку.