Батуринська фортеця: штурм «в лоб» чи завдяки потерні? - Павленко, С. (Сiверянський літопис, 2019)
Література про колишню гетьманську столицю поповнилася новою книгою. Відомий дослідник чернігівських фортець Олександр Бондар зібрав докупи археологічні, архівні та інші джерельні матеріали і узагальнив їх у студії «Батурин: фортифікації та міська структура» (Чернігів, 2019. 84 с.).