Інвестиційне забезпечення розвитку меліорованих земель в Україні - Рижова, К.І.; Голубков, А.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Проаналізовано сучасний стан зрошуваного землеробства України. Визначено проблеми розвитку меліорації та шляхи їх вирішення. Досліджено основні тенденції фінансування експлуатації меліоративних систем. Доведено, що для підвищення рівня інвестиційного забезпечення розвитку меліорованих земель необхідна виважена державна підтримка. Розкрито проблеми інвестування меліоративного комплексу та запропоновано шляхи покращення його інвестиційної привабливості з метою відновлення і сталого використання меліорованих земель.