Формове розмаїття видів дуба на Веселобоковеньківській СДДС - Бадалов, К.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Інвентаризація насаджень Веселобоковеньківської СДДС (нині науково-дослідний опорний пункт «Веселі Боковеньки») показала, що на території станції у парку, арборетумах і лісових культурах ростуть 14 видів і 26 різновидів і форм роду Quercus L. Багаторічні випробування дубів імеретинського, Гартвіса та еруколистого, що мало поширені в Україні, та вапнякового, який виявлено вперше, дали позитивні результати. Усі дуби рекомендовані для ширших випробувань. Останні два види характеризуються високою посухостійкістю і здатністю рости на змитих схилах балок.