Морфологічні особливості шишок і насіння клонових та насіннєвих потомств плюсових дерев сосни звичайної на Рівненщині - Лазар, О.Д. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано результати вивчення успадкування індивідуальної мінливості шишок і насіння плюсових дерев клонового та насіннєвого потомств сосни звичайної. Встановлено, що більшість напівсібсових потомств сосни успадковують індекс форми шишок від матерів, незалежно від розмірів шишок.