Вплив пожеж на ліси та післяпожежний розвиток лісових формацій - Усцький, І.М.; Плугатар, Ю.В.; Папельбу, В.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Подано характеристику пожежної ситуації в Криму на прикладі Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника. Описано досвід Кримської ГЛНДС щодо залісення згарищ у гірському Криму.