Радіоекологічні проблеми, пов’язані з суцільними рубками у соснових лісах Українського Полісся - Курбет, Т.В.; Орлов, О.О.; Краснов, В.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано розподіл сумарної активності 137Cs в екосистемі стиглого соснового зеленомошного лісу (ТЛУ – А2) в Українському Поліссі. На основі цього оцінено переміщення активності радіонукліду з деревиною за межі зрубу. Розраховано частку активності радіонукліду, яка залишається на зрубі, а потім концентрується у попелі багать після спалювання лісосічних залишків. Пропонується враховувати концентрації 137Cs на нижніх складах при первинній технологічній обробці деревини.