Конструктивні характеристики інгумаційних поховань черняхівської культури Шишацького могильника - Рейда, Р.М.; Гейко, А.В.; Сапєгін, С.В. (Археологія і давня історія України, 2019)
Стаття присвячена конструктивним характеристикам поховань-інгумацій черняхівської культури Шишацького могильника. Усього до вибірки увійшло 89 інгумаційних поховань, в яких простежено їх конструкцію. Виділено кілька типів таких поховань (поховання в прямій ямі, в прямій ямі з додатковим елементом, поховання у ямі з заплічками, катакомба) та виокремлено їх підтипи.