Конференція «Слов'яно-руська археологія: новітні дослідження 2017 р.» — відродження давньої традиції проведення наукових обговорень новітніх археологічних досліджень зі слов'яно-руської проблематики - Івакін, В.; Зоценко, І. (Археологія і давня історія України, 2019)
12 грудня 2017 р. в Археологічному музеї Інституту археології НАН України відбулася наукова конференція, на базі трьох наукових відділів: археології Києва (завідувач — член-кореспондент НАНУ країни, д. і. н., Г. Ю. Івакін), давньоруської та середньовічної археології (завідувач — член-кореспондент НАН України, д. і. н., О. П. Моця) та відділу археології давніх слов'ян та регіональних досліджень (завідувач — к. і. н., О. В. Петраускас).