Археологічні дослідження в м. Малин Житомирської обл. в 2017 р. - Ієвлєв, М.М.; Петраускас, А.В.; Тімошенко, В.І. (Археологія і давня історія України, 2019)
У роботі розглянуто результати досліджень багатошарового городища в м. Малині. Протягом більше ніж ста років воно привертає увагу вітчизняних археологів, які проводять на ньому розкопки, а результати польових досліджень малинського городища увійшли до підґрунтя багатьох наукових гіпотез щодо генезису міст. Результати останніх сезонів дозволили відкрити раніше невідомий горизонт слов'янських старожитностей та повернутися до теми раннього формування міст у слов'янському середовищі.