Діагностика рекреаційної динаміки толерантності надґрунтового покриву лісових екосистем зелених зон промислових міст і населених пунктів України - Бондарук, М.А. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Розроблено зонально-типологічні схеми рекреаційної динаміки бальної оцінки толерантності надґрунтового покриву лісових екосистем. Здійснено порівняльну оцінку антропотолерантності надґрунтового покриву 6 типів лісу трьох природо-кліматичних зон України за стадіями рекреаційної дигресії.