Поховання скіфської амазонки на Черкащині - Фіалко, О.Є.; Нерода, В.В. (Археологія і давня історія України, 2019)
До наукового обігу вводиться поховальний комплекс озброєної скіфської жінки, досліджений 1988 р. на околиці м. Городище на Черкащині. За всіма ознаками небіжчиця належала до невеликої групи очільників чи лідерів певного бойового підрозділу.