Плодоношення бука лісового та ялиці білої в дендросаду Вінницької лісової науково-дослідної станції - Білоус, В.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
50-річні дерева бука лісового та ялиці білої в дендросаду Вінницької лісової науково-дослідної станції вступили в пору плодоношення і під ними з’явився самосів. Зроблено висновок, що на Правобережжі України не існують природні перепони для поширення бука та ялиці у східному напрямі.