Інституціоналізація промислових досліджень і розробок електротехнічної галузі України (друга половина ХХ ст.) - Тверитникова, О.Є. (Питання історії науки і техніки, 2017)
Досліджено період створення галузевого сектору науки електротехнічної галузі України. Проаналізовано процес формування мережі спеціалізованих науково-дослідних, проектно-конструкторських, технологічних інститутів та спеціалізованих конструкторських бюро електротехнічного профілю. На основі опрацювання архівних матеріалів висвітлено внесок учених галузевих наукових закладів у створення наукової бази для розвитку електротехнічної промисловості другої половини ХХ ст.