Науково-організаційна та педагогічна діяльність видатного інженера-будівельника М.С. Стрілецького - Підкошаная, О.М. (Питання історії науки і техніки, 2017)
Стаття присвячена висвітленню науково-організаційної та педагогічної діяльності видатного інженера-будівельника М.С. Стрілецького. Аналізуються основні етапи його педагогічної діяльності. Разом з цим характеризується його наукова та організаційна діяльність. Він залишив після себе чудові праці з будівельної механіки. Перечитуючи їх, не можна не побачити самого Миколи Станіславовича з усіма його вагомими достоїнствами і недоліками, але скромного працівника науки і техніки, який багато пережив на мінливих шляхах свого життя, багатої за природою людини.