Технічні музеї у вищих школах Львова за Габсбургів - Муравська, С.В. (Питання історії науки і техніки, 2017)
Стаття є спробою простежити історію формування технічних музеїв та колекцій вищих шкіл Львова в період його перебування у складі імперії Габсбургів. Європейська наукова думка цей період для музейництва у структурі закладів вищої освіти (ЗВО) традиційно вважає «золотим віком існування». Автор за допомогою аргументів, в т. ч. тих, які базуються на архівних джерелах, доводить, що львівські ЗВО теж не були винятком на європейському тлі.