До питання про взаємодію державних органів влади у запобіганні втратам культурних цінностей - Татіївська, І.П. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті розглядається співпраця Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України із зацікавленими органами влади, направлена на запобігання втрат національного культурного надбання. Проаналізоване законодавче та нормативне забезпечення такої діяльності на прикладі міжнародного права та актів законодавства України. Значна увага приділяється спільним заходам органів влади щодо контролю та запобігання незаконному вивезенню культурних цінностей з території України.